MERCEDES-BENZ 190

Carrosserie

Kilometerstand

Jaar

Transmissie

Cabrio

61.900 km

1958

Handgeschakeld

Chassis/onderstel bevindt zich in een originele staat. Er zijn lichte sporen van normale vervuiling inherent aan het gebruik, doch geen noemenswaardige beschadigingen. Er is geen aanroesting vaststel baar, de beschermingslaag werd ooit nieuw aangebracht.

Het koetswerk verkeert in zijn originele vorm en werd volledig gerestaureerd. Het lakwerk is van goede kwaliteit met lichte afwerkingsfoutjes, de lak heeft een goede glans en is homogeen van kleur. Er zijn diverse sporen van gebruik en ouderdom aan het koetswerk vaststelbaar, geen ernstige beschadigingen. De koetswerkpanelen zijn voor het overige mooi strak gerestaureerd. De dagkanten tussen de verschillende koetswerkpanelen lopen mooi evenwijdig. Het chroomwerk is het originele met normale ouderdomssporen. Het glaswerk bevindt zich in goede en originele staat met lichte ouderdoms- en gebruikssporen. De sluitkanten en deurscharnieren zijn proper afgewerkt en onderhouden. De koetswerkrubbers werden ooit deels vernieuwd, de originele vertonen normale ouderdomssporen. Het wit vinyl cabrio dak werd ooit vernieuwd en verkeert in goede staat met enkele lichte ouderdoms- en gebruikssporen.

Wielen: Gemonteerd zijn grijs gespoten stalen velgen met wieldop in mooie staat. De banden zijn rondom van het merk Denman, type Classic, white wall, maat L78-15, quasi ongebruikt maar met enige ouderdomssporen.

Mechanisch: De motorruimte bevindt zich in correcte originele staat met normale sporen van gebruik en ouderdom. De motor en aanhorigheden (collectoren, koelsysteem, carburator, … ) zijn grotendeels volgens originele specificaties, ooit gerestaureerd, en verkeren visueel in goede staat met lichte ouderdoms- en gebruiksvervuiling. Er zijn sporen van lichte lekkage, alsook het normale ‘zweten’ van de mechanisch/hydraulische onderdelen. De motor start vlot en draait soepel zonder abnormale mechanische bijgeluiden. De bediening van de versnellingsbak voelt normaal. De uitlaat vertoont enige normale gebruiks- en ouderdomssporne. Het voertuig is voorzien van een remsysteem volgens originele specificaties (Easamatic powerbrake) met trommelremmen rondom. Het remsysteem verkeert visueel in goed onderhouden staat met enkele sporen van ouderdom. De ophanging verkeert in goed onderhouden staat volgens originele specificaties, met enkele sporen van ouderdom.

Elektrisch: Het elektrisch systeem is nog het originele 6 Volt systeem met positieve massa. De verlichting is volgens originele specificaties en in correct functionerende staat. De bedrading is voor zover zichtbaar de originele en in slechte staat. De dashboardinstrumenten, elektrische aanhorigheden en elektrische apparaten zijn volgens originele specificaties. Het voertuig is voorzien van een time period radiotoestel. Er is geen bijgeplaatste diefstalbeveiliging, wel een verborgen batterijschakelaar.

Interieur: verkeert in goede staat met enkele normale ouderdoms- en gebruikssporen, alsook lichte beschadigingen. De zetels en interieurpanelen zijn in bordeaux leder. Het dashboard in koetswerkleur gespoten en vertoont enkele barsten. De vloerbedekking is in bordeaux tapijt, de hemel is afgewerkt met zwart vinyl. De wagen is niet voorzien van veiligheidsgordels.

Algemeen: Deze wagen onderging reeds enige tijd geleden een cosmetische restauratie. Het origineel Amerikaans voertuig heeft echter op elektrisch gebied enkele aandachtspunten. De Packard is steeds een geliefde klassieker geweest.