MECHANISCHE HERSTELLINGEN

Bij Resurf kunt u rekenen op uitstekende service voor mechanische herstellingen van uw oldtimer. Onze mechaniekers gaan gedetailleerd te werk zowel voor grondige motorrevisies, als bij elke stap van een compleet restauratieproject.

TRADITIONELE VAARDIGHEDEN

Bij de zorg voor oldtimers spelen traditionele mechanische vaardigheden een cruciale rol, iets wat moderne garages steeds minder beheersen. Het onderhoud van een klassieke auto wordt vaak gezien als een tijdrovende opgave door veel merkdealers.

Bij Resurf vormt dit soort onderhoud juist de kern van onze activiteiten. 

MOTOR REVISIE

Het gehele motorblok wordt gedemonteerd en elk onderdeel wordt zorgvuldig geïnspecteerd en gereinigd door te polijsten, slijpen en borstelen.

Als blijkt dat sommige onderdelen onherstelbaar beschadigd zijn, worden deze vervangen. Dit is kostenefficiënter dan het aanschaffen van een geheel nieuwe motor, biedt ook een duurzamere oplossing, en is vaak een langduriger alternatief dan de aanschaf van een tweedehands motor. Het is dan ook een uitstekende keuze voor motoren die niet meer optimaal presteren, als deze optie voor jou van toepassing is.

Vervolgens wordt de motor weer zorgvuldig in elkaar gezet, met als doel dat deze weer geruime tijd probleemloos kan functioneren.

KABELBOOM

In oldtimers vertoont de bedrading, of kabelboom, na verloop van tijd ernstige slijtage. De isolatie wordt hard en broos en soms is zelfs de beschermende mantel rondom de koperen aders aangetast.

Vaak gaat meer stroom door de aders dan de oorspronkelijke draad aankan. Voor een korte periode kan deze overbelasting geen kwaad, maar na zo’n 50 jaar komt de problematiek aan het licht. Omgevingsfactoren zoals extreme temperaturen, vloeistoffen en blootstelling aan pekel tasten de isolatie verder aan.

Ook corrosie, een natuurlijk proces wanneer metalen in contact komen met vocht en zuurstof, verstoort de elektrische geleiding door de groei van een groene aanslag op de contactpennen en de koperdraad.

Resurf kan de kabelboom van uw oldtimer volledig herstellen; we respecteren nauwgezet de oorspronkelijke lengte en kleurcodes. We creëeren een elektrisch systeem dat weer jarenlang veilig functioneert en behouden de authenticiteit van uw oldtimer. Indien gewenst kunnen we zelfs maatwerk aanpassingen uitvoeren, bijvoorbeeld voor extra verlichting, een bijkomende claxon, instrumenten, en meer.