MERCEDES 380SL

Carrosserie

Kilometerstand

Jaar

Transmissie

Cabrio + Hard top

62.7770 km

1985

Automatic

Chassis/onderstel verkeert in grotendeels originele staat met normale lichte sporen van gebruik en vervuiling. Er zijn geen noemenswaardige beschadigingen of roest vaststelbaar, de beschermingslaag is de originele in goede staat.

Koetswerk is origineel, het lakwerk is nog grotendeels de originele fabriekslak. Links is de lakdikte iets hoger. De lak heeft een matige glans en is homogeen van kleur. Het lakwerk is nog hoog genoeg om een goede glans door polieren terug te bekomen. De afwerkingskwaliteit van het lakwerk is zeer goed. Er zijn rondom de wagen enkele lichte sporen van gebruik en ouderdom merkbaar, geen noemenswaardige beschadigingen. De carrosseriepanelen zijn voor het overige mooi strak en origineel. De dagkanten tussen de verschillende koetswerkpanelen lopen mooi evenwijdig. Het chroomwerk is origineel, in goede staat met normale lichte ouderdomssporen. Het glaswerk verkeert in goede staat, er is geen glasschade aanwezig. De sluitkanten en deurscharnieren verkeren in proper afgewerkte en onderhouden staat. De koetswerkrubbers zijn origineel en in goede staat met normale ouderdomssporen. De kofferruimte met bijhorende bekleding bevindt zich in goede originele staat. Het beige stoffen cabrio dak werd ooit vernieuwd en bevindt zich in zeer goede staat met lichte gebruikssporen. Opdrachtgever is in het bezit van een originele hardtop.

Wielen: Gemonteerd zijn originele Mercedes lichtmetalen ‘kroonkurk’ velgen in mooi herspoten staat. De banden zijn van het merk Michelin, maat 205/70 R14 (93S), productieweek 47/1992 met > 6 mm profieldiepte en lichte ouderdomssporen. Er is een identiek reservewiel aanwezig, alsook de nodige originele boordgereedschap.

Mechanisch: De motorruimte bevindt zich in deftige originele toestand met slechts lichte vervuiling en gebruikssporen voor een voertuig van die leeftijd en kilometerstand. De motor en aanhorigheden (collectoren, koelsysteem, injectiesysteem, … ) zijn volgens originele specificaties en verkeren visueel in goede maar licht ouderdomsvervuilde staat. De motor start vlot en draait soepel zonder abnormale bijgeluiden. Er zijn geen sporen van ernstige olielekkage, wel het typische “zweten” van de mechanisch/hydraulische onderdelen. De bediening van de versnellingsbak voelt normaal aan. De uitlaat werd deels vernieuwd en vertoont lichte gebruiks- en ouderdomssporen. De wagen is voorzien van een bekrachtigd remsysteem volgens originele specificaties met schijfremmen rondom. Het remsysteem verkeert visueel in goed onderhouden staat. De ophanging is volgens originele specificaties en verkeert visueel in goed onderhouden staat.

Elektrisch: De verlichting is volgens originele US specificaties en functioneert zoals wettelijk voorgeschreven. De bedrading is de originele en verkeert voor zover zichtbaar in goede staat. De dashboardinstrumenten, elektrische apparaten en elektrische aanhorigheden zijn volgens originele specificaties en functioneren correct. De wagen is voorzien van een Pioneer radio CD speler. Er is geen batterijschakelaar of bijgeplaatste diefstalbeveiliging aanwezig.

Interieur: De wagen is uitgerust met het originele bruine (leder – Palomino code 274A) interieur in goede staat met normale gebruikssporen en mooi patina. Het leder van de zetels is uitgedroogd. De zetels en interieurpanelen zijn in bruin leder, het dashboard is in zwart kunststof. De vloerbekleding is in bruin tapijt met inlegmatten. De wagen is voorzien van 2 veiligheidsgordels (3-punts).